NAŠA DRUŽINAgrandparents.gif

napakozer.pngPomagaj Napakožeru najti napake. Napačno zapisane besede popraviš tako, da klikneš z miško nanje. Nato popravljeno besedilo prepiši v svoj zvezek.

V naši družini nas je pet: mama eta, očka ine in trije otroci. Vsi smo navdušeni planinci. Skoraj vsako nedeljo se povzpnemo na aven. Poleti smo bili na riglavu. Ker je bilo jasno, smo imeli razgled vse do adranskega morja. Pozimi radi smučamo. Med zimskimi počitnicami bomo šli na oglo.
Mama je je prodajalka v trgovini ama. Očka je skladiščnik v tovarni linotest. Brat Jure hodi na srednjo šolo v ostojno. Rad bere knjige, najbolj pa so mu bile všeč o arryju otterju. S sestro etro obiskujeva snovno šolo turje. Njej so všeč filmi. Zadnjič se je od srca nasmejala slovenskemu filmu remo mi po svoje. Jaz pa imam rada glasbo in najraje poslušam ingstone.
Člana naše družine sta tudi psička ala, ki je zlati prinašalec, in perzijski maček ačko. Imeli smo tudi hrčka ikija, ki pa je poginil.
V pritličju živita mamina starša. Oba zelo rada gledata televizijo. Dedek artin ne sme zamuditi večernega nevnika, babica ida pa petkove oddaje a zdravje. V nedeljo zvečer vsi radi prisluhnemo mladim pevcem v oddaji isija vrovizija.