Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net
 
Razred
Predmet
Tema
Tip naloge
Prispevki
  1. Albin Belar - naravoslovec, seizmolog in naravovarstvenik: Spletni kviz je narejen po NPZ 2006 ob koncu 3. obdobja.
  2. Anže Kopitar – hokejska zvezda: Narejeno po NPZ 2018 v 9. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  3. B. Štampe Žmavc: Vsakdan: Narejeno po NPZ 2013 ob koncu 2. obdobja.
  4. Berem velike tiskane: Poišči besede, ki se začnejo na ba, pr, iz itd. Naloga v IE ne deluje. Uporabite Google Chrome ali Firefox.
  5. Beremo, beremo 1: Kako dobro poznaš slovenske pisatelje-ice in njihova dela za mladino? Kaj pa tuje? Reši še Beremo, beremo 2.
  6. Beremo, beremo 2: Kako dobro poznaš tuje mladinske pisatelje in njihova dela? Kaj pa slovenske? Reši še: Beremo, beremo 2.
  7. Beseda iz besede 1: Učenci nadomeščajo besedne zveze z ustreznimi tvorjenkami.
  8. Beseda iz besede 2: Učenci poiščejo in zapišejo ustrezne besedne zveze ali tvorjenke.
  9. Beseda iz besede 3: Učenci iz pridevnikov tvorijo samostalnike.
  10. Beseda iz besede 4: Učenci iz danih besednih zvez tvorijo samostalnike.
  11. Besede, besede, besede,....: Učenec širi besedni zaklad. Ena beseda ima dva ali več pomenov. Išče sopomenke.
  12. Bina Štampe Žmavc: Narejeno po NPZ 2013 za SLJ ob koncu 2. obdobja.
  13. Bralna vaja - poklici: Vaja je namenjena učencem s težavami pri branju ali pa pripomoček pri začetnem branju. Vadimo gibanje oči. Naloga ima tudi glasovno navodilo. Na levi strani je tabela s sličicami poklicev. Na desni strani pa je sličica astronoma, pod katerim je imenovan drug poklic, v tem primeru je to čevljar.
  14. Bralna vaja - živali: Vaja je namenjena učencem s težavami pri branju ali pa pripomoček pri začetnem branju. Vadimo gibanje oči. Naloga ima tudi glasovno navodilo. Na levi strani je tabela s sličicami živali. Na desni strani pa je sličica volka, pod katerim je ime druge živali, v tem primeru je to žaba. Poišči žabo v tabeli in klikni nanjo. Namesto volka se bo prikazala žaba z imenom živali, ki jo bo treba poiskati zdaj.
  15. Bralni projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA 2020/2021: Z začetkom šolskega leta se začne projekt Naša mala knjižnica, projekt, ki je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi slovenskih mladinskih avtorjev na malo drugačen način. V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelimo delovne zvezke z nalogami na temo predstavljenih knjig. Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo kreativnost skozi skupno poustvarjanje v razredu. V sklopu projekta izvajamo tudi različne dodatne dejavnosti (pismo presenečenja, ki ga za otroke napišejo avtorji knjig, medšolska izmenjava literarnega junaka, detektivska naloga, nagradni natečaj ob zaključku projekta). Primerno tudi za vrtce. Več na www.nasamalaknjiznica.si.
  16. Bralni projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA 2020/2021: Z začetkom šolskega leta se začne projekt Naša mala knjižnica, projekt, ki je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi slovenskih mladinskih avtorjev na malo drugačen način. V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelimo delovne zvezke z nalogami na temo predstavljenih knjig. Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo kreativnost skozi skupno poustvarjanje v razredu. V sklopu projekta izvajamo tudi različne dodatne dejavnosti (pismo presenečenja, ki ga za otroke napišejo avtorji knjig, medšolska izmenjava literarnega junaka, detektivska naloga, nagradni natečaj ob zaključku projekta). Primerno tudi za vrtce. Več na www.nasamalaknjiznica.si.
  17. Bralni projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA 2020/2021: Z začetkom šolskega leta se začne projekt Naša mala knjižnica, projekt, ki je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi slovenskih mladinskih avtorjev na malo drugačen način. V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelimo delovne zvezke z nalogami na temo predstavljenih knjig. Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo kreativnost skozi skupno poustvarjanje v razredu. V sklopu projekta izvajamo tudi različne dodatne dejavnosti (pismo presenečenja, ki ga za otroke napišejo avtorji knjig, medšolska izmenjava literarnega junaka, detektivska naloga, nagradni natečaj ob zaključku projekta). Primerno tudi za vrtce. Več na www.nasamalaknjiznica.si.
  18. Bralni projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA 2020/2021: Z začetkom šolskega leta se začne projekt Naša mala knjižnica, projekt, ki je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi slovenskih mladinskih avtorjev na malo drugačen način. V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelimo delovne zvezke z nalogami na temo predstavljenih knjig. Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo kreativnost skozi skupno poustvarjanje v razredu. V sklopu projekta izvajamo tudi različne dodatne dejavnosti (pismo presenečenja, ki ga za otroke napišejo avtorji knjig, medšolska izmenjava literarnega junaka, detektivska naloga, nagradni natečaj ob zaključku projekta). Primerno tudi za vrtce. Več na www.nasamalaknjiznica.si.
  19. Bralnik ali knjiga? (NPZ 2013): Narejeno po NPZ 2013 ob koncu 3. obdobja.
  20. Čudovita zgodovina kruha: Narejeno po NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2020 v 6. razreduKviz praviono deluje v Microsoft Edge in Google Chrome.
  21. Devet črk - poišči besedo II: Še ena naloga za trening branja.
  22. Dirka za veliko začetnico: Učenec ali skupina učencev se pomeri v konjski dirki v poznavanju pravilne rabe velike začetnice v zemljepisnih lastnih imenih.
  23. Domače branje 5. razred, zabavna naloga: Uredi pare, k vsakemu pisatelju, pisateljici, umesti naslov knjige
  24. Drzna zamisel: Narejeno po NPZ 2016 v 9. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  25. Glasovno zavedanje: Igre so namenjene vsem učencem, ki so v fazi začetnega opismenjevanja, torej predvsem učencem 1. razreda, pa tudi naprednejšim učencem v vrtcih ali drugošolcem, ki še niso osvojili predopismenjevalnih zmožnosti.
  26. Gligor Popovski: Roke: Prirejeno po NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2020 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom
  27. Iščemo najlepšo slovensko besedo: Spletni kviz je narejen po NPZ 2006 ob koncu 3. obdobja.
  28. Iz velikega majhno - pomanjševalnice: Dani besedi poišči in napiši pomanjševalnico! Vir uporabljenih ilustracij: https://melonheadzillustrating.blogspot.si/
  29. Jean de La Fontaine: Hrast in trstika: Narejeno po NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2020 v 9. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  30. Joj, te začetnice: Pravopis je trd oreh in povzoča učencem nemalo težav. Pravilno zapisovanje začetnic je tisto kar praviloma pričakujemo, da bodo osvojili vsaj do konca drugega triletja. Pomagajmo jim z njim zanimivimi vajami npr. s pomočjo računalnika. Ko vajo zaključijo, jo lahko še lepopisno in pravopisno prepišejo v svoje zvezke!
  31. Joj, te začetnice!: Učenci pozorno berejo besedilo in ugotovijo, katere besede bi morale biti zapisane z veliko oz. malo začetnico. S klikom na napačno zapisano besedo napako popravijo. Rezultat sproti spremljajo in se na prijeten način urijo v pravilni uporabi začetnic.
  32. Juri Muri v Afriki - dopolni obnovo: Obnovo knjige Juri Muri v Afriki dopolni z besedami. Ustrezno besedo povleci na ustrezno mesto.
  33. Juri Muri v Afriki - dopolni obnovo: Obnovo knjige Juri Muri v Afriki dopolni z besedami. Ustrezno besedo povleci na ustrezno mesto.
  34. Juri Muri v Afriki - poišči rime: Poišči rime. Vse rime so iz knjige Juri Muri v Afriki.
  35. Jurka Burka in mlade brihte: Na tej spletni strani najdete poleg predstavitve knjig še nekaj dodatnih materialov za delo v šoli: predlog za obravnavo besedila z učnimi listi (npr. za knjigo Žiga, kisla kumarica), predlog za delo bralnih klubov in namig za izvedbe razrednih ur ... Teme, ki jih obravnavajo knjige iz zbirke »Jurka burka in mlade brihte«, so: samopodoba, nasilje, metode učenja in delovanja, čustva in občutki ter odnosi med nami.
  36. Kaj se skriva pod številkami?: Z odkrivanjem polj učenci spoznavajo podrobnosti maske, na katere bodo morali biti pozorni pri opisu. Ugotovijo, da se pod polji s številkami skriva kurent. Prispevek k nalogi <a href="http://uciteljska.net/ucit_search_podrobnosti.php?id=748">Opis kurenta</a>
  37. Kaj se ujema?: Poveži pojme z ustrezno povedjo
  38. Kako dobro poznam pravljice?: Po obravnavi pravljice še kviz o poznavanju pravljic in njihovih avtorjev.
  39. Kako je Peter Klepec moč dobil: Prirejeno po NPZ 2021 za učence v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  40. Kako mi je ime?: Pozorno prebiraj besedilo z opisi deklet. Ugotovi njihova imena in jih vpiši.
  41. Katerega spola sem?: Ugotovi, katerega spola so našteti samostalniki.
  42. Kateri čas je pravi?: V katerem času so glagoli? Klikni na ustrezno skrinjico.
  43. Kdaj?: Umesti poved v ustrezen predalček.
  44. Kdo je napravil Vidku srajčico: Iz otroške oddaje Pozabljene knjige naših babic: kombinacija lutkovne igrice in animiranega filma. (produkcija RTV Slovenija). Trajanje 15.10 minut.
  45. Kdo je napravil Vidku srajčico: Odlomek iz predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana (trajanje 3.43 minute).
  46. Kekec: Narejeno po NPZ 2014 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  47. Kekec in Bedanec: Narejeno po NPZ 2015 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  48. Kmet in povodni mož: Prispevek je namenjen branju otrok in dokazovanju razumevanja prebranega. Uporabljamo ga lahko pri utrjevanju, preverjanju ali ocenjevanju. lahko pa ga uporabimo tudi za delo pri dodatnem pouku. Vir: Drugo berilo za osnovne šole Hiša, hiška hiškica, zalozba Mladinska Knjiga, LJ 1994
  49. Kmetovanje: Namenjeno je branju z razumevanjem, saj po prebranem berilu učenci odgovarjajo na vprašanja.
  50. Koruzna mineštra: Izdelano po NPZ 2011 ob koncu 3. izobraževalnega obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  51. Kovačeva hvaležnost: Naloga je narejena po NPZ 2016 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  52. Kristina Brenk: Mačji dom: Narejeno po NPZ 2013 za SLJ ob koncu 2. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  53. Lepa Angelika - Youtube: Feri Lainšček: Mislice - zbirka pravljic za Cankarjevo priznanje 2011-12. Prisluhnite pravljici Lepa Angelika, ki jo pripoveduje Vesna Radovanovič.
  54. Lisko v šoli: Narejeno po NPZ 2014 ob koncu 3. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom (Fran Saleški Finžgar: Gospod Hudournik).
  55. Maček posebne sorte: Spletni kviz je narejen po NPZ 2007 ob koncu 3. obdobja.
  56. Male tiskane črke - 2.del: Učenec pri branju uporablja vse male tiskane črke.
  57. Maratonec Miha : Klikni z miško na narobe zapisano besedo in popravi začetnice.
  58. Miha Mate: Prekinjena predstava: Narejeno po NPZ 2018 v 9. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  59. Milan Jesih: Deseti raček: Spletni kviz je narejen po NPZ 2006 ob koncu 3. obdobja.
  60. Moja družina: Narejeno po NPZ 2013 za SLJ ob koncu 2. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  61. Mojca Pokrajculja: Izberi ustrezen zaključek povedi.
  62. Možgani in vid: Naloga je narejena po NPZ za 9. razred leta 2016.
  63. Naš žejni planet - spletna eko bralna značka: Ena od šestih spletnih nalog iz zbirke Zelena knjižnica.
  64. Navadna lisička: Narejeno po NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2020 v 9. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  65. Navodila za barvanje: Izdelano po NPZ 2010 ob koncu 3. izobraževalnega obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  66. Nogometaš Zlatko Zahovič: Narejeno po NPZ 2014 v 9. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  67. O ptici, ki je zobala napake: Prispevek je namenjen logičnemu branju. Razumevanje pokaže z odgovori na vprašanja (da-ne). Druga naloga je namenjena popravi napak. Vir: Drugo berilo za osnovne šole Zvonec kliče, Ljubljana: Mladinska Knjiga, 1987
  68. Obrnjena učilnica: POTOPIS: Delo z oz. v obrnjeni učilnici naj izvajajo učenci doma - najboljše ob koncu tedna, ker je tudi učenje razporejeno na 3 dni. Spoznavanje potopisa Z. Šeruge Indijanci brez perja je primerno kot začetno uvajanje dela v obrnjeni učilnici. Smiselno je, da učitelj opozori učence, da upoštevajo navodila in postopnost reševanja nalog. Učitelj v šoli na različne načine preveri uspešnost samo-učenja učencev.
  69. Odpadki in recikliranje - spletna eko bralna značka: Ena od šestih spletnih nalog iz zbirke Zelena knjižnica.
  70. Ogrožena narava - spletna eko bralna značka: Ena od šestih spletnih nalog iz zbirke Zelena knjižnica.
  71. Onesnaženi planet - spletna eko bralna značka: Ena od šestih spletnih nalog iz zbirke Zelena knjižnica.
  72. Oskrbnik živali v živalskem vrtu: Prirejeno po NPZ 2022 za učence v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  73. Pavle Rožnik: Zamenjava: Prirejeno po NPZ 2022 za učence v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  74. Pedenjped: Preberi posamezne kitice pesmi iz pesniške zbirke Pedenjped in napiši naslov pesmi. Odgovori na vprašanja, oziroma izberi pravilen odgovor. Naloge, napisane z modro barvo, rešuj ustno ali v zvezek.
  75. Pedenjped: Preberi posamezne kitice pesmi iz pesniške zbirke Pedenjped in napiši naslov pesmi. Odgovori na vprašanja, oziroma izberi pravilen odgovor. Naloge, napisane z modro barvo, rešuj ustno ali v zvezek.
  76. Pismo: Za spletni kviz sem uporabila besedilo iz NPZ 2012 ob koncu 2. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  77. Pišemo z J ali brez?: Katere besede so napisane pravilno, katere napačno? V katerih pišemo -j, v katerih pa ne?
  78. Pobegnimo s Piko Nogavičko: Narejeno po NACIONALNEM PREVERJANJU ZNANJA 2014 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  79. Podnebna kriza - spletna bralna značka: Ena od šestih spletnih nalog iz zbirke Zelena knjižnica.
  80. Povodni mož dobi prijatelja: Narejeno po Nacionalnem preverjanju znanja 2021 v 3. razredu.
  81. Poznam svoje berilo: Kviz je narejen po berilu Radovednih 5 za 4. razred.
  82. Predloga s/z in k/h: Naloge so izdelane s pomočjo programa Microsoft Excel. Namenjene so urjenju ustrezne rabe predlogov s/z in k/h. Lahko jih shranite v svoj računalnik, najbolje kot predlogo; tako jih boste lahko uporabljali znova in znova. Če vas program ob odpiranju opozori, da dokument vsebuje makre, jih obvezno omogočite, da bo program pravilno deloval. Učenec ob ali po izpolnjevanju polj dobi povratno informacijo, ali je nalogo pravilno rešil ali ne.
  83. Predlogi s-z, h-k: Umeščanje besed k ustreznim predlogom.
  84. Pregovori malce drugače: Nalogo lahko rešujemo individualno, lahko pa jo uporabimo za frontalno delo. Uporabno za uvod v razredno uro, za sprostitev ...
  85. Premi in odvisni govor (obrnjeno učenje): Oglej si posnetek in reši naloge. Spoznaj različne zapise poročanega govora, uporabo ločil in narekovajev. Naloga je sestavljena iz video posnetka z razlago o načinih zapisa premega in odvisnega govora ter nekaj nalog. Posnetek lahko uporabite za obrnjeno učenje.
  86. Prešerna premetanka 1: Premeči črke in napiši pravilne besede. Vse besede so povezane z našim največjim slovenskim pesnikom.
  87. Prijava za Veselo šolo: Spletna naloga lahko služi za utrjevanje ali kot priprava na pisni preizkus znanja po obravnavani snovi.
  88. Prijava za vpis v srednjo šolo: NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom
  89. Prijazna kravica: Naloga je narejena po NPZ 2016 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  90. Protipomenke: Učenci danim besedam poiščejo in zapišejo protipomenke.
  91. Protipomenke - 1. vislice: Učenci na zabaven način iščejo protipomenke danim besedam.
  92. Protipomenke - 2. vislice : Danim besedam poišči protipomenke.
  93. Protipomenke - 3. vislice : S pomočjo vislic učenci iščejo protipomenke danim glagolom.
  94. Protipomenke ali besede z nasprotnim pomenom (Brez knjige): Poiščite par besedam.
  95. S črko J ali brez nje?: Kdaj pišemo v besedah lj in nj, kdaj pa ne?
  96. Sadje in zelenjava: Vaja za branje malih tiskanih črk.
  97. Samostalnik: Naloge so izdelane s pomočjo programa Microsoft Excel. Namenjene so utrjevanju znanja o samostalniku. Lahko jih shranite v svoj računalnik, najbolje kot predlogo; tako jih boste lahko uporabljali znova in znova. Če vas program ob odpiranju opozori, da dokument vsebuje makre, jih obvezno omogočite, da bo program pravilno deloval. Učenec ob ali po izpolnjevanju polj dobi povratno informacijo, ali je nalogo (račun) pravilno rešil ali ne.
  98. Samostalnik, glagol, pridevnik: Razporediti moramo besede v ustrezen predalček. Računalnik nas opozori na napako z barvo.
  99. Sestavimo zgodbico : Prisluhni in klikni. Naloge so namenjene utrjevanju branja. Prvi sklop nalog s sličicami ti pomaga uriti gibanje z očmi ter  prilagajanje slušnega vtisa s slikovnim. V drugem sklopu poslušaj in hkrati beri besedilo. Ko naletiš na napačno besedo, jo s klikom popravi.  S tem vadiš razumevanje prebranega in usklajevanje vidnega s slišnim.
  100. SLJ -Zapišem pravilno 1: Vaja je primerna za utrjevanje pravopisno težjih besed.
  101. SLJ -Zapišem pravilno 2: Vaja je primerna za utrjevanje pravopisno težjih besed.
  102. Slova na izi: Besedilo v navodilu: Razlage v učbenikih so včasih zapletene in razvlečene in polne pametnih izrazov, da se je čez vse zapisano težko prebiti. Najhuje pa je, da gre, vsaj pri slovenski slovnici, za preproste stvari, ko jih enkrat razumeš. Vsakdanje, ker jezik govorimo in ga poznamo. Filmčki SLOVA NA IZI bodo marsikomu v pomoč.
  103. Slovenska mesta - anagrami: Pred teboj je nekaj premetank iz imen slovenskih mest. Pozabavaj se!
  104. Slovenski kulturni praznik: Kviz je primeren za utrjevanje znanja o slovenskem kulturnem prazniku in dveh - za slovenski jezik - najpomembnejših možeh ali kot uvodno preverjanje - pred obravnavo
  105. Sopomenke: Učenci danim besedam poiščejo in zapišejo sopomenke.
  106. Sopomenke - 1. vislice: S pomočjo vislic učenci iščejo sopomenke danim besadam (samostalnikom). Naredi tudi Sopomenke 2 in Sopomenke 3.
  107. Sopomenke - 2. vislice: Danim besedam (pridevnikom) poišči sopomenke.
  108. Sopomenke - 3. vislice: Učenci na zabaven način iščejo sopomenke danim besedam (glagolom).
  109. Stric Martin (Uporaba velike začetnice): Utrjevanje rabe velike začetnice.
  110. Strip: Narejeno po NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2020 v 9. razredu.
  111. Svetlana Makarovič: Hrčkova hruška: Prirejeno po NPZ 2017 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  112. Trije metulji: Po obravnavi pripovedke učenci rešujejo različne naloge: odgovarjajo na vprašanja, dopolnjujejo, iščejo pare, uredijo povedi.
  113. V kraljestvu živali - začetno opismenjevanje: Računalniška igra je namenjena otrokom drugega razreda in se navezuje na sposobnost fonološkega zavedanja, ki ima ključno vlogo v procesu začetnega opismenjevanja. Gre za ponovitev snovi iz prvega razreda, kjer otrok preko branja in reševanja nalog trenira sposobnost razlikovanja glasov v jeziku in njegovih sestavnih delih (besedah,povedih). Igra je sestavljena iz šestih tipov nalog: razločevanje dolžine besed, razčlenjevanja besed na zloge in glasove, število besed v povedi, poslušanje, ter razumevanje krajših pisnih vsebin.
  114. V Kužkovi vasi: Otrok mora natančno prebrati zgodbico da lahko reši naloge
  115. Velika ali mala (začetnica)?: Imena jezikov pišemo z malo začetnico, ker so to občna imena, države in njihove prebivalce pa z veliko, ker so to lastna imena. Zapiši pravilno in nato preveri pridobljeno znanje.
  116. Velika ali mala začetnica?: Za utrjevanje ali preverjanje znanja.
  117. Velika in mala začetnica: V vajah učenci iščejo osebno ime, ki piše z veliko začetnico. Vedo, da osebno ime lahko ne označuje osebe, ampak rastlino ali predmet. Takrat postane občno ime in se piše z malo začetnico.
  118. Velika kopriva: Narejeno po NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 2020 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  119. Velika začetnica: Učenec mora ugotoviti, katera beseda je zapisana napačno in jo s klikom nanjo popraviti.
  120. Vinko Möderndorfer: Kot v filmu: Kviz je narejen po NPZ 2018 v 6. razredu.
  121. Vremenska napoved: Za preverjanje razumevanja neumetnostnega besedila sem uporabila NPZ 2017 v 6. razredu v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  122. Za otroke z otroki: likovni natečaj objava otrokove pravice poved stavčni členi samostalnik pridevnik zaimek glagol besedna družina besedna zveza
  123. Zabavna abeceda: Še ena zabavna naloga za prepoznavanje abecednega reda
  124. Začetno opismenjevanje: Projekt Začetno opismenjevanje je namenjen otrokom prvega ali drugega razreda, ki spoznavajo črke, njegov namen je priprava otrok na pisanje in branje.
  125. Zapis števil z besedo: Učenci z reševanjem nalog utrjujejo praktično uporabo pravil o zapisu števil.
  126. Zapišem pravilno 4: Naloga je primerna za utrjevanje zapisa težjih besed ali (z gesli) kot preverjanje
  127. Zima za dva: Naloga je narejena po NPZ 2013 ob koncu 3. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
  128. Zlato v Olševi: Spletni kviz je narejen po NPZ 2013 ob koncu 3. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom.
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional
Bottom right graphics