Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net
 
Razred
Predmet
Tema
Tip naloge
Prispevki
  1. 5 nasvetov za zdrave zobe: Učenci urejajo dele povedi v pravilne trditve.
  2. Agregatna stanja, kviz: Spletni kviz o agregatnih stanjih. Povezava na vse kvize na to temo.
  3. Anketa na tržnici: Reševalec mora s pomočjo histogramov poiskati odgovore ns vprašanja.
  4. Beremo načrte: Branje načrta je spretnost, ki od učencev zahteva dobre predstave in razumevanje abstraktne slike prostora. To lahko urimo s pomočjo slike v učbeniku in razgovorom, lahko pa s pomočjo interaktivnega kviza. Slika je preslikana iz učbenika za naravoslovje in tehniko Od mravlje do sonca založbe Modrijan.
  5. Bivališča: Učenci radi povezujejo in iščejo pare. Na tak način se nevede lahko presenetljivo veliko naučijo. Naloga je pripravljena tako, da učenci posameznim živalim, ki gradijo, določijo ustrezno bivališče.
  6. Človekovi organi - mini kviz: Vaja za učence, za spoznavanje in utrjevanje nekaterih pomembnih notranjih organov.
  7. Človeške kosti: S pomočjo slike človeškega skeleta učenci prepoznavajo človeške kosti. Naloga je primerna za utrjevanje.
  8. Človeško telo: Zabavne naloge o človeškem telesu v angleščini. Lahko pa si tudi natisnemo učne liste neodvisno od jezika.
  9. Človeško telo: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje o človeškem telesu.
  10. Človeško telo: Naloga je primerna za utrjevanje snovi ob koncu obravnave človeškega telesa.
  11. Čutila: Naloga je primerna za utrjevanje in/ali preverjanje učne snovi o čutilih.
  12. Dan Zemlje 2: Utrjevanje pojmov ob križanki.
  13. Deli obraza: Na zabaven način utrjujemo poznavanje delov obraza.
  14. Deli telesa: Za popestritev
  15. Deli telesa: Reševalec mora poiskati ustrezen izraz za del telesa.
  16. Dihajmo, dihajmo ...: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Z urejanjen besedila v pravilnem vrstnem redu utrjujemo branje z razumevanjem.
  17. Dihala: Naloga za utrjevanje snovi pri NIT - Dihala.
  18. Dihala: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Reševalec mora primerjati besedilo s skico z označenimi organi. Dopolnjuje besedilo po vrstnem redu.
  19. Dihala: Dopolni povedi z manjkajočimi besedami in utrdi svoje znanje.
  20. Dihamo: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. V besedilu so očitne napake, ki pa jih reševalec ugane le, če besedilo bere z razumevanjem.
  21. Električni krog: Naloga je namenjena utrjevanju snovi.
  22. Elektrika okrog nas: Izberi pravilni odgovor in preveri svoje znanje o elektriki.
  23. Gibala: Dopolni povedi z manjkajočimi besedami in utrjuj svoje znanje.
  24. Gibala - kviz: Izberi pravilni odgovor na zastavljeno vprašanje.
  25. Gozdni plodovi: Simpatična naloga za prepoznavanje gozdnih plodov
  26. Hiša na prodaj: Reševalec opazuje sličice in se orientira.
  27. Jejmo zdravo, vsak dan zelenjavo: Pravijo, da bi lahko vso zelenjavo jedli surovo. V vsakdanjem življenju večine ljudi pa nekatere zelenjave jemo surove, druge kuhamo, nekatere pa jemo ali surove ali kuhane.
  28. Kaj je tu narobe? (možgani): Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. V besedilu so očitne napake, ki pa jih reševalec ugane le, če besedilo bere z razumevanjem.
  29. Kaj jedo?: Živa bitja se različno prehranjujejo. Tistim, ki se hranijo le z rastlinami, pravimo rastlinojedci... Reši nekaj nalog na temo Kaj je komu hrana, učbenik Od mravlje do sonca 2. Vir slik Modrijan
  30. Kaj sem: rastlina ali gliva?: Spletni kviz po obravnavani snovi o rastlinah. Oglej si sliko in določi, kaj predstavlja.
  31. Kaj vem o pticah: Kviz za utrjevanje snovi o pticah na splošno
  32. Kaj veš o dihalih?: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Ob kvizu je besedilo, v katerem lahko poiščemo odgovore na vprašanja.
  33. Kaj veš o rastlinah?: Sklop 3 nalog za zabavno učenje in spoznavanje zanimivosti o rastlinah.
  34. Kako dobro poznaš svoje telo v resnici?: Kviz je bil objavljen v reviji Naravoslovna solnica št. 1-2; letnik 1997/98.
  35. Kako se imenuje?: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Reševalec mora s pomočjo skice in prejšnjega znanja uvrstiti imena organov v dopolnjevanko. Možnost vračanja na besedilo.
  36. Kdor vozi kolo, še ni kolesar: Malo sem pobrskala po prispevkih mojih kolegic in kolegov in iz mnogo dobrih idej je nastalo nekaj malega spletnih nalog.
  37. Koliko je ura? : Naloga s poslušanjem. Reševalec posluša in nato umesti zvočni posnetek k pravi sličici.
  38. Koliko stopinj?: Med ponujenimi odgovori izberi pravilnega. Vir:http://eu.ixl.com/
  39. Kolobarniki, polži, školjke: Z reševanjem naloge učenci utrjujejo nove pojme in prepoznavajo živali.
  40. Kri in srce: Enostavna zgodbica z vprašanji, namenjena utrjevanju branja.
  41. Križanka okostje: Križanka za utrjevanje znanja o človekovem okostju. Reševalec si lahko pomaga z zapisom.
  42. Krvni obtok: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. V besedilu so očitne napake, ki pa jih reševalec lahko najde, če besedilo bere z razumevanjem.
  43. Krvni obtok: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Ob kvizu je besedilo, v katerem lahko poiščemo odgovore na vprašanja.
  44. Krvni obtok: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Z urejanjem besedila v pravilnem vrstnem redu utrjujemo branje z razumevanjem.
  45. Krvni obtok - križanka: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Ob križanki je besedilo, v katerem lahko poiščemo odgovore. Utrjevanje znanja in spodbujanje branja z razumevanjem.
  46. Kviz o vodi: Dobro znana dejstva o vodi. Naloga je namenjena zabavi in utrjevanju.
  47. Ločevanje in zbiranje odpadkov: S pomočjo interaktivne naloge preverimo in utrdimo znanje o ločevanju, zbiranju in recikliranju odpadkov.
  48. Moje telo: S pomočjo sličice in besedila lahko rešimo enostavno križanko. Vir: BBC.UK
  49. Moje telo: Kviz 30 vprašanj je narejen po NPZ 2008 - 2014 ob koncu 3. obdobja v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom, vendar lahko služi tudi za preverjanje znanja po obravnavani snovi o človeškem telesu v 4. razredu.
  50. Največji, najglasnejši, najdaljši, ...: Zanimive informacije o različnih živalih.
  51. Narava: Snov se navezuje na učbenik NIT 4, založba Rokus Klett. Vaja je primerna za utrjevanje snovi.
  52. Naravoslovje in tehnika: e-učbenik: Testni primerek učbenika v elektronski obliki za naravoslovje in tehniko v 4. razredu.
  53. Naravoslovne naloge TIMSS 2011 - 4. razred: Naravoslovne naloge za nižje razrede osnovne šole iz publikacije Mednarodna raziskava trendov znanja matematike in naravoslovja 2011. Vir: http://timsspei.blog.arnes.si
  54. Naravoslovne naloge za nižje razrede Timss 2007: Kviz znanja je narejen po nalogah iz publikacije, ki je nastala v okviru projekta Mednarodna raziskava trendov znanja naravoslovja 2007.
  55. Naše ptice: Z reševanjem kviza učenci utrdijo prepoznavanje naših ptic. Z večkratnim reševanjem pa ima kviz lahko tudi vlogo samostojnega učenja v zvezi s prepoznavanjem.
  56. Nekaj o možganih: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Z urejanjem besedila v pravilnem vrstnem redu utrjujemo branje z razumevanjem.
  57. Oko in vid: S pomočjo sličice in besedila učenec rešuje nalogo. Utrjuje znanje in sposobnost opazovanja, branja z razumevanjem.
  58. Otrok je rojen / A child is born: Fotografije švedskega raziskovalca na področju medicinske fotografije o čudežu življenja. Tudi na: http://static.scanpix.se/misc/bildspel/LennartNilsson/index.html
  59. Pisani živalski svet: Sklop 3 nalog za zabavno učenje in spoznavanje zanimivosti o živalih, ki jih do sedaj mogoče še nismo vedeli.
  60. Plenilci - eko bralna značka 2: Spletni kviz, ki ga učenci rešujejo ob branju knjige Plenilci (zbirka Pustolovec).
  61. Popolna preobrazba metulja: Prikaz popolne preobrazbe metulja monarha. Učenec si lahko najprej ogleda predstavitev in nato reši nekaj nalog.
  62. Prebavila: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Reševalec mora primerjati besedilo s skico z označenimi organi. Dopolnjuje besedilo po vrstnem redu.
  63. Prebavila: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Reševalec mora s pomočjo skice in prejšnjega znanja uvrstiti imena organov v dopolnjevanko. Možnost vračanja na besedilo.
  64. Prebavila: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. V besedilu so očitne napake, ki pa jih reševalec lahko najde, če besedilo bere z razumevanjem.
  65. Prebavila: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Z urejanjem besedila v pravilnem vrstnem redu utrjujemo branje z razumevanjem.
  66. Prebavila: Dopolni povedi z manjkajočimi besedami in utrdi svoje znanje.
  67. Prebavila - križanka z besedilom na spletu: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Ob križanki je besedilo, v katerem lahko poiščemo odgovore. Utrjevanje znanja in spodbujanje branja z razumevanjem.
  68. Prebavila - kviz: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Kviz rešujemo s pomočjo besedila in oznak na skici. Reševalec mora slediti besedilu. Utrjevanje znanja in branja z razumevanjem.
  69. Prebavila in hrana: Naloga je primerna za ponavljanje in utrjevanje snovi o hrani in prebavilih.
  70. Prebiranje histograma: Reševaled se poglobi v rezultate ankete, histogram. Z njegovo pomočjo odgovarja na vprašanja.
  71. Prehrambena piramida: 2 nalogi, v katerih učenci umestijo živila v ustrezni zabojček.
  72. Prst, spletni kviz: Spletni kviz o prsteh. Povezava na vse kvize na to temo.
  73. Rastline in živali okoli mojega doma: Naloge so namenjene ponavljanju in utrjevanju. Učenci prepoznajo živali in rastline, ki so na fotografijah.
  74. Rastline v križanki: Naloge lahko uporabimo za uvodno motivacijo ali pri ponavljanju snovi o rastlinah iz naše okolice.
  75. Raziskujemo človeško telo - seznam: Uvodna stran s skupino različnih nalog, ki pa jih lahko rešujemo vsako posebej. Izbiramo lahko iz seznama ali pa potujemo po nalogah, po želji jih lahko tudi preskočimo.
  76. Semenke: Naloga je primerna za utrjevanje snovi o semenkah pri NIT.
  77. Sesalci: Nekaj zanimivih informacij o sesalcih.
  78. Sesalci - eko bralna značka: Spletni kviz o sesalcih narejen za eko bralno značko, vendar uporaben tudi za poučevanje naravoslovja oz. biologije. Narejeno je po knjigi iz zbirke e.raziskovalec.
  79. Snovi: Lastnosti snovi. Reševalec s pomočjo opisov skuša ugotoviti pravilni odgovor.
  80. Snovi v naravi: Učenci bodo s pomočjo kviza preverili in utrdili svoje znanje o snoveh iz učnega sklopa Snovi. Kviz je sestavljen po učbeniku Od mravlje do sonca založbe Modrijan.
  81. Snovi v naravi - MK: Spletna križanka. Na voljo je tudi v wordu na uciteljski. Prilagojeno za Učbenik Raziskujem in ustvarjam 5, Mladinska knjiga.
  82. Sonce, Zemlja, Luna: V kvizu lahko tekmuješ sam proti računalniku ali pa se pomeriš s svojimi sošolci.
  83. Spoznajmo možgane: Naloga za zabavno učenje in utrjevanje. Ob kvizu je besedilo, v katerem lahko poiščemo odgovore na vprašanja.
  84. Srce, kri in žile: Dopolni povedi z manjkajočimi besedami in utrdi svoje znanje.
  85. Stanje snovi: Izberi pravilni odgovor.
  86. Streha nad glavo, Tla pod nogami - Brez knjige: Učenci s pomočjo pripravljenih nalog preverijo dva sklopa po učbeniku Od mravlje do Sonca 1. Vaje so pripravljene s spletnim orodjem Brez knjige. Če ste registrirani na spletni strani Brez knjige, lahko test vzamete iz javne knjižnice testov, ga dodelite svojemu razredu in ga prilagodite lastnim potrebam.
  87. To je moj dom: Učenci dopolnjujejo praznine z ustreznimi stanovanjskimi prostori.
  88. TRAVNIK: Učenci prepoznavajo travniško cvetje in trave.
  89. Uganke o žuželkah: Iz bogate zakladnice ugank sem zbrala le tiste o žuželkah in pajkih ter jih uporabila ob zaključku teme pri NIT.
  90. V hišo in iz nje - utrjevanje pojmov: Pri naravoslovju in tehniki spoznavamo, da potujejo tudi snovi. Učenci vedo, da v hišo prinašamo in napeljemo različne snovi, na podobne načine hišo tudi zapustijo. Pojme povezane s to vsebino lahko na drugačen način utrdimo tudi s pomočjo kviza.
  91. Voda - potrebujemo jo!: Lahkotna naloga za uvod.
  92. Voda, kviz: Veliko vprašanj o vodi. Povezava na vse kvize na to temo.
  93. Vremenska napoved: Reševalec primerja besedili. Poišče napake in jih popravi.
  94. Vremenska napoved - kviz: S pomočjo besedila rešimo vprašalanik.
  95. Vse kar moramo vedeti o vodi: Zelo razgibana stran z veliko nalogami - vse o vodi, o skrbi za vodo in odnosu do nje.
  96. Zdravilne rastline 1: Učenci preverijo svoje poznavanje najbolj pogostih zdravilnih rastlin iz svojega okolja. Uporabljene fotografije so prosto dostopne na spletu. Sem sodi tudi skrivanka Zdravilne rastline 2
  97. Zdravje in bolezni: spletni kviz o poznavanju najpogostejših človekovih bolezni
  98. Zrak, spletni kviz: HotPot kviz o zraku. Povezava na vse kvize na to temo.
  99. Zvok in sluh: Lahek, nezahteven kviz za zabavno utrjevanje znanja o zvoku in sluhu
  100. Živali po svetu: Učenci morajo tudi razmisliti, v čem so si živali, ki živijo na določeni celini podobne, oziroma v čem se razlikujejo od ostalih živali po svetu. Soočijo se tudi s problemom - Kaj bi bilo, če bi določena žival živela v drugačnem okolju? Na koncu skupine svoje delo predstavijo ostalim, znanje tudi utrjujejo.
  101. Živalski vrt - orientacija: S pomočjo ogleda sličice lahko reševalec odgovarja na vprašanja v zvezi z orientacijo in osnovnim znanjem o živalih.
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional
Bottom right graphics