|
Kazalo |
|
|
Sodelujemo |
|
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Zvezdica25 Novopridruženi
Pridružen/-a: 16. feb 17, čet, 16:50 Sporočila: 2 Kraj: Celje
|
Objavljeno: četrtek, 16.02.2017, 17:00 Naslov sporočila: Zaokroževanje procentov pri pisni nalogi |
|
|
Zdravo. Mene pa zanima kako je z zaokrožrvanjem procentov. Na primer če ima učenec 61,78% se to zaokroži na 62%. Vendar sem se srečala s primerom učitelja, ki pa je trdil da to še ni 62%.. in sedaj me zanima kako je s tem? Ker učencu spremeni oceno.. Lp Zvezdica |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator
Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: petek, 17.02.2017, 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
Odgovor upokojenke: jaz sem raje zaokorožala navzgor kot navzdol. Ker trenutna ocena ni nekaj, kar bi otroka smelo zaznamovati. In če namesto +3 dobiš -4 (figurativno), je za učenca vsekakor bolj spodbudno kot obratno. V končnem pa to ne spremeni dosti. In mi učitelji naj ne bi iskali neznanja. Če se to zgodi tvojemu otroku, je najbolje, da se z otrokom pomenita in ugotovita, da navsezadnje -3 ni konec sveta in da bo naslednjič poskusil doseči kaj več. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
klemen111 Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 8. dec 20, tor, 13:09 Sporočila: 9 Kraj: tržič
|
Objavljeno: ponedeljek, 14.12.2020, 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
sedaj se je kriterji ocenjevanja spremenil in sicer je sedaj 0 % – 49 % = nezadostno
50 % – 64 % = zadostno
65 % – 79 % = dobro
80 % – 92 % = prav dobro
93 % – 100 % = odlično
tako da se to zaokroži navzdol in ne navzgor kot se je včasih
lp učitelj matematike klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|