|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cbum63 Gost
|
Objavljeno: sobota, 02.08.2025, 8:06 Naslov sporočila: Kako mi je DeepSeekAI rešil dan (in pripravil delovni list |
|
|
Živjo vsem!
Tole pišem čisto iz radovednosti in navdušenja. Zadnje čase se poigravam z eno AI zadevo – imenuje se DeepSeekAI – in mi je res olajšala pripravo učnih gradiv.
Zgodi se (precej pogosto 😅), da zmanjka časa, glava pa že utrujena od sestankov, popravljanja in vsega ostalega. Enkrat sem za hec poskusila vanjo napisati: “Naredi mi 5 vaj za ponovitev slovničnih časov (za 7. razred)” … in bum! Dobiš predloge vaj, rešitve in celo ideje za nadaljnje delo. Jasno, vse skupaj še prilagodim svojemu razredu, ampak kot osnutek – zlata vredno.
Uporabljam ga zdaj:
kadar nimam časa za od začetka pisat vsebine,
ko rabim hitro preverjanje znanja,
ali pa samo malo svežih idej.
Seveda ni popoln (AI še vedno ne pozna slovenskega kurikuluma na pamet 😄), ampak za “brainstormanje” je super.
Me zanima – je kdo že preizkusil kaj podobnega? Uporabljate AI pri pouku ali pripravi materialov? Ali sem jaz edina, ki zdaj klepeta z računalnikom namesto s sodelavci v zbornici? 😂
Lepo pozdravljeni,
učiteljica z malo več časa (hvala AI-ju) |
|
Nazaj na vrh |
|
cbum63 Gost
|
Objavljeno: sobota, 02.08.2025, 8:08 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem testirala deepseek r2 in me je kar pozitivno presenetil.
Najprej sem hotela samo preverit eno razlago za učence, pa mi je dal kar cel primer + dodatna vprašanja za utrjevanje 😄
Ni popoln (še vedno moram biti jaz “urednica”), ampak za hiter začetek ali idejo – zlata vreden. Uporabljam ga zdaj skoraj vsak teden! |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1336 Kraj: Lj
|
Objavljeno: ponedeljek, 04.08.2025, 9:50 Naslov sporočila: |
|
|
No ja, najbrž je Deepseek čisto koristna zadeva, najbolj me pa pravzaprav navdušuje, da se uspe predstavit kot dve različni učiteljici v gladki slovenščini. Tokrat vsiljivca(ke) ne bom brisala, ker če že ni čisto korisno, je zabavno.
Sem pa šla preizkusit tako Deepseek kot Chatgtp in je slednji neprimeno boljši. Hitrejši in izdelek je uporaben takoj, brez posebnih dopolnjevanj. Gemini pa poleg super hitre izdelave ustvari še spletni kviz na isto temo. Tako da Deepseek niti ni ne vem kakšna terna. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
cbum63 Gost
|
Objavljeno: torek, 05.08.2025, 4:37 Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu drži, da ima vsaka umetna inteligenca svoje prednosti in deepseekai je močnejši v smislu podpore programiranju in pisanju kode ... chatgpt je vsekakor najmočnejši, ampak včasih nima čustev, kot na primer claude. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|